keskiviikko 5. elokuuta 2015

#17 Mitä mukaan koulun asuntolaan?


Hejsan!
Kesä on pian ohi, ja on aika alkaa pikkuhiljaa valmistatumaan kouluun paluuseen.
Itselläni alkaa koulu 10. päivä ja menen jo sitä edeltävänä päivänä Turkuun.
Nyt pitäisi siis kiireellä alkaa pakkaamaan!
Olen jo kaksi vuotta asunut asuntolassa, mutta silti on vaikeaa alkaa pakkaamaan ja päättää mitä ottaa mukaan. Aloitin siis pakkaamisen kirjoittamalla listan asioista joita tarvitsen mukaan.
Moni muukin on pakkailemassa asuntolaan muuttoa varten ja ajattelin että teen postausta siitä, mitä itse otan mukaan ja jotain muutakin en tiiä blah.
Kuvamateriaalin taso lähinnä erittäin alhainen. Luulin ottaneeni tärähtämättömiä kuvia, mutta todellisuudessa iso osa puolihuolimattomasti ottamistani kuvista oli tärähtäneitä oho hups. Ja sitten tuli täydellinen inspiraation puute että ryhtyisin niitä uudestaan kuvaamaan hämärässä makuuhuoneessani tai että menisin vanhempien tietokoneelle photoshoppaamaan näitä joten päädyin tekemään suuren virheen muokkaamalla muutaman kuvan picmonkeyllä joka oli todella kökkö ja vaikea käyttää. Pahoitteluni te kaksi ihmistä jotka tän postauksen luette. OLEN LAISKA.Noh. Kaikki luultavasti tajuaa pakata vaatteet mukaan, right? Mutta pakatessa kannattaa miettiä että kuinka paljon niitä tarvitsee mukaansa. Jos asuntola on kaukana kotoa ja menet kotiin harvoin, kannattaa ottaa enemmän vaatteita ja jos käyt joka viikonloppu kotona, et todennäköisesti tarvitse koko vaatekaappiasi asuntolassa. Esim. asuessani Jämsässä minulla oli vain lempivaatteet mukana siellä, ja loput kotona jossa olin viikonloput. Turussa minulla on aika lailla kaikki vaatteet aina mukana kun tulen sen verran harvoin kotiin.


Perusvaatteiden lisäksi kannattaa ottaa mukaan joku vähän siistimpi tai "juhlavampi" asu jos asuntolasi on kaukana kotoa. Itse en sitä viimevuonna tajunnut, joten kun muilla oli itsenäisyysjuhlassa mekot minulla oli kauluspaita ja farkut.


Mukaan tarvitset myös tietysti kaikki hygieniatarvikkeet ja muut tuotteet joita käytät päivittäin (esim. hiuslakka ja hajuvesi). Suosittelen ottamaan myös muutaman pyyhkeen, sillä pyyhkeet likaantuu tosi nopeasti. Kannattaa myös ottaa selvää onko asuntolassasi mahdollisuutta pyykinpesuun. Useimmissa on. Pyykinpesuaine kannattaa ottaa mukaan vaikka kävisikin viikonloppuisin kotona.


Ainakin yksi vaihtopari kenkiä olisi hyvä olla mukana. Itselläni ei Jämsässä ollut kuin yksi pari kenkiä, ja ei ollut kiva jos kasteli kengät ja joutui käyttämään märkiä kenkiä loppupäivän.


Mukaan kannattaa varata myös muutama säilytyslaatikko, sillä asuntoloissa ei aina ole tarvittavaa määrää säilytystilaa, joten kaikki pienet esineet saa kätevästi säilytyslaatikoihin. Kaappiin kannattaa myös ostaa jonkinlainen kori, jonne saa esimerkiksi alusvaatteet ja sukat.


Toinen asia mistä itselleni on tullut asuntoloissa pulaa on henkarit! Nyt viisastuneena aion varata mukaan henkareita!


Useissa asuntoloissa ei ole astioita, tai jos on niin niitä ei ole paljoa. Kannattaa selvittää onko asuntolassasi astioita jo valmiiksi vai ei. Mutta älä ota mukaan koko astiakaappia! Arvioi tarvitsetko yhden vai kaksi lautasta, ja kuinka monta haarukkaa tarvitset. Viimevuonna olin ainoa jolla oli heti alkuvuodesta omat astiat mukana, sillä monet luokallani sanoi ettei tarvitse astioita. Astiani oli siis aika kovassa käytössä ennenkuin muut sai aikaiseksi tuotua omat astiansa tajuttuaan että tarvitsee niitä.


Mukaan kannattaa ottaa myös kangaskasseja! Ne on kätevämpiä kuin kauoan muovipussit, sillä niitä voi käyttää monta kertaa ja ne on usein kestävämpiä. Käyttämällä kangaskasseja muovipussien sijaan myös säästät sekä luontoa attä rahaa. Ei kangaskasseja käyttämättä rikkaaksi tule, mutta ainakin säästää muutaman euron ja muovipusseja ei loju joka nurkassa.Mukaan kannattaa ottaa myös jotain tekemistä. Esimerkiksi kirjoja tai tietokone. Vaikka samassa rakennuksessa asuu paljon nuoria, tuskin tulet viettämään koko vapaa-aikaasi niiden seurassa. Kannattaa siis varata jotain tekemistä mukaan ettei aika käy pitkäksi. Tosin ainahan voit käyttää aikaasi koulutöiden tekemiseen!;)


Voit myös ottaa jotain julisteita tai valokuvia tai jotain sisustusjuttuja millä saat huoneen näyttämään kodikkaammalta sillä asuntolat on usein aika ankeita.


Koska olen prinsessa, otan myös aina asuntolaan omia tyynyjä!
Useisiin asuntoloihin täytyy myös ottaa omat lakanat(ja mahd. peittokin). Niitä kannattaa varata heti kahdet mukaan, sillä silloin ei tarvitse odotella lakanoiden kuivumista pesun jälkeen.


Sain äidiltäni kaksi tälläistä kirjaa joissa on ohjeita helppoihin mukeissa tehtäviin makeisiin- ja suolaisiin levoksiin. Ohjeet ovat aina yhdelle henkilölle joten niitä on helppo tehdä vain itselleen! Ne myös lämmitetään mikrossa joka helpottaa ja nopeuttaa tekoa. Facebook-kaverini tietävätkin jo yrityksestäni tehdä tuollaisia leivoksia....Ne epäonnistui täydellisesti ja maistui kuoleman eri vaiheilta!
Kannattaa myös selvittää onko asuntolassa esim. kahvinkeitintä. Turussa asuntolassani ei ollut, mutta kolmella oppilaalla oli kahvinkeittimet mukana! Minulla on asuntolaa varten pieni kavinkeitin jolla saa keitettyä kaksi kupillista (koska en jaksa mennä keittiöön asti keittämään kahvia!), vedenkeitin ja blenderi. Lähinnä koska olen liian laiska liikkuakseni keittiöön keittämään kahvia/teetä kymmenen minuutin välein. :D

Ehkä oudointa mitä raahasin viimevuonna asuntolaan on kokovartalopeili! Käytiin viimesyksynä ostamassa se Tampereen Ikeasta kun oltiin menossa Turkuun :D Aion sen varmaan tänäkin vuonna sinne raahata jos vaan autoon mahtuu.

Mutta tämmöstä tänään kiitos ja anteeksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti