torstai 18. kesäkuuta 2015

#11 Netflix hulluutta


Heipsu papanaiset !
Kuten voitte jo otsikosta pätellä, tää postaus käsittelee Netflixiä ja sen sisältöä! Myönnän siis olevani täysin Netflix-riippuvainen ja siellä vietänkin suurimman osan vapaa-ajastani.
Tässä siis listauksena sarjoja joita katson/olen katsonut Netflixissä!

Merlin
Merlin taisi olla toinen sarja mitä aloin Netflixissä kasomaan. Yläasteella tiesin että kaverit katsoivat netistä ko sarjaa, mutta en itse koskaan jaksanut sitä ruveta etsimään. Ajattelin aina että tuskin tykkäisin koko sarjasta. Lopulta se kuitenkin koukutti ihan kunnolla, ja katsoin kaikki jaksot tosi lyhyen ajan sisällä.
Toisinan tuntui että sarja vähän toistaa itseään niillä useilla samankaltaisilla keinoilla joilla Uther ja Arthur yritettiin tappaa yms. Mutta jokin siinä sarjassa oli kuitenkin sellaista mikä piti otteessaan ja sitä jaksoi katsoa vaikka olikin sitä toistoa.
Muutaman kerran olen kuullut ihmisten sanovan että heidän mielestään Merlinin näyttelijät ei ole hyvia ja efektit halpoja ja huonoti tehtyjä. Efektit nyt ei ehkä ole mitään parhaita, mutta näyttelijät ovat kyllä kaikki mielestäni todella lahjakkaita ja hyviä.

Sherlock
Sherlock puolestaan oli ihan ensimmäinen sarja jota katsoin Netflixissä. Se lukeutui myös niihin sarjoihin joita tiesin kavereideni katsovan mutta en itse sitä ikinä jaksanut katsoa. Kun sitten aloin sarjaa katsoa, olin todella skeptinen ja oletin jo että en tule pitämään ko sarjasta yhtään. Olin tietenkin väärässä ja sarja koukutti ihan kunnolla. Netflixissä oli silloin muistaakseni kaksi tuotantokautta, joiden loputtua hakkasin päätä seiniin ihan urakalla. Viimeinen kausi tuli Netflixiin vähän myöhemmin ja viivyttelin mahdollisimman pitkään sen katsomista, kunnes jouduin antamaan periksi ja kahlasin kaikki kauden kolme jaksoa läpi yhtenä päivänä. Sherlock kaudet ovat turhauttavan lyhyitä.
Sherlock on kiehtova ja erikoinen hahmo ja Benedict Cumberbach hurjan lahjakas näyttelijä! Watson taas on ihana symppis! Molemmat hhmot ovat todella mieleenpainuvia sanomattakaan sitten Moriartysta! Monet rikoiset hahmot todellakin pitää mielenkiinota yllä! Mukaan mahtui toki ainakin yksi jakso josta en ihan hirveästi pitänyt. Odotan innolla seuraavaa tuotantokautta!

Elementary
Hypätäänpä heti toiseen Sherlock -sarjaan! Eli Amerikkalainen versio Sherlockista.
Aluksi koin suurta turhautuneisuutta Watson hahmosta. WATSON ON MIES !! hoin jaksoja katsoessani, mutta lopulta naisversio Watsonista osoittautui hyväksi ideaksi. Aluksi se, miten paljon Sherlockin huumeriippuvuutta totiin esille arvelutti minua, mutta lopulta sekän ei haitannut kauheasti.
Sarja erosi hurjan paljon BBC:n Sherlockista jonka takia (vaihteeksi) en pitänyt sarjasta aluksi. No tottakai päädyin kuitenkin kahlaamaan kaikki jaksot läpi ihan onnessani ja itkin verisiä kyyneleitä kun jaksot loppui kesken!

Dexter
Dexteriä aloin katsomaan samaan aikaan kun kahlasin läpi Merliniä. Katsoin muistaakseni yhden tai kaksi jaksoa Dexteri kunnes unohdin koko sarjan olemassa olon. Myöhemmin tutustuin ihmisen joka katsoi Dexteriä muistaakseni viidennessä tai kuudennessa kaudessa ja kehui sarjaa vuolaasti. Katsoin sitten ko ihmisen kanssa muutaman jakson Dexteriä ja jäin koukkuun. Viimeviikolla katsoin juuri viimeisimmän Netflixiin tulleen kauden loppuun.
En osaa sanoa mikä Dexterissä on niin koukuttavaa. Ehkä se on hiljalleen kehittyvät nerokkaat juonikuviot tai itse päähenkilön kieroutunut mieli.
Sarjassa hienointa on se, miten aina tapahtuu se mitä vähiten odotat ja joka kääntää koko päähenkilön elämän ylösalaisin.
Yläasteella kaverini piti lainata minulle englanninkielinen Dexter kirja, jota en kuitenkaan koskaan käsiini saanut, mutta seinällä taitaa edelleen olla tämän kaverin silloin piirtää kuva Dexteristä. Sen takia aloin alunperin katsommaan Dexteriä silloin kun katsoin sen yksi/kaksi jaksoa. Olen todella iloinen siitä, että jo aiemmin mainitsemani ihminen sai minut katsomaan Dexteriä vielä ensimmäisitä jaksoista eteenpäinkin.

Doctor Who
Sarja jonka kaikki jaksot oli kahlannut läpi jo ennen Netflixiä, mutta joka kuitenkin pitää katsoa Netflixissä toistamiseen. Okei, myönnän että en ole katsonut kuin uusimmat kaudet jotka siis on myös siellä netflixissä, ja osan ensimmäisestä classicista joka julkaistiin yli 50 vuotta sitten.
Sarjassa kiehtoo se, miten monipuolisia hahmoja siinä on, ja miten samat olennot tuodaan useaan jaksoon ja silti niihin ei kyllästy. Myös se, että aina jaksoissa ei esiinny hurja lauma metallisia mailmaa vihaavia roskatynnyreitä tai ties mitä avaruusolentoja, vaan myös esimerkiksi taruolentoja yms.
Voisin kehua tämän sarjan maasta taivaaseen. Ylistän nyt siis päähenkilön näyttelijöitä. Se miten yhden hahmon vaihtuva näyttelijä saa hahmon vaikuttamaan yhtäaikaa siltä että kyseessä tosiaankin on sama hahmo, mutta yhtä aikaa hahmo on aivan erilainen. Niinkuin kyseessä olisi oikeasti jonkinlainen muodonmuuttaja tai oikea ajan herra joka pystyy muuttamaan ulkomuotoaan pysyäkseen hengissä. En osaa selitää asiaa fiksusti, mutta kaikki jotka ovat sarjaa katsoneet varmasi tietävät mitä tarkoitan.Moderni Perhe ja Frendit
Moderni perhe ja Frendit on ihanaa aivot narikkaan -komediaa jota jaksaa kuitenkin katsoa. Ne ovat sarjoja joita katson aina kun en jaksa katsoa sci-fi tykistystä tai jotain muuta vastaavaa. Molemmat sarjat ovat varmasti suurimmalle osalle tuttuja.

Supernatural
Sarja jota olen katsonut tässä pikkuhiljaa. Aloin katsomaan sitä joskus helmikuussa, ja nyt olen taas katsonut muutaman jakson verran. Ei mikään älyttömän koukuttava sarja ainakaan ensimmäisen kauden perusteella. En oikeastaan osaa sarjasta sanoa juuri mitään juuri sen takia että olen tosiaan vasta ensimmäisessä kaudessa.

Noniit hipsut ja nasut mitäs tykkäsitte tämmösestä postauksesta?
Myönnän vielä loppuun etten oikolukenut tätä koska olin laiska.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti